«Δώσε Βάρος». Παιχνίδι Πόλης και Προσφοράς των Ομάδων της Αθήνα

06 Μαρ

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Κλάδου Προσκόπων της Περιφέρειας μας, την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 θα πραγματοποιηθεί Ενωμοτιακό Μεγάλο Παιχνίδι Πόλης και Προσφοράς, με στόχο τη γνωριμία των παιδιών με την Αθήνα και την κοινωνική αλληλεγγύη. Το σύνθημα της δράσης είναι:

 

ΔΩΣΕ ΒΑΡΟΣ

Προσφέροντας μία «Κούτα Αλληλεγγύης» οι ισορροπίες αλλάζουν

 

Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ). Στο πλαίσιο της δράσης θα συγκεντρώσουμε τρόφιμα μακράς διαρκείας τα οποία θα προσφέρουμε στο ΚΥΑΔΑ και από εκεί θα διατεθούν σε οικογένειες συνανθρώπων μας οι οποίοι τα έχουν ανάγκη.

 

Η έναρξη του παιχνιδιού θα γίνει την Κυριακή 18 Μαρτίου στις 09:00 στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών (σταθμός μετρό «Πανεπιστήμιο»).Αποστολή κάθε Ενωμοτίας είναι να βοηθήσει τη Θέμιδα, την αρχαία Θεά της Δικαιοσύνης να βρει τα στοιχεία εκείνα που κρατούν τη ζυγαριά της σε ισορροπία, εξερευνώντας σημαντικά σημεία της Αθήνας.

 

Κάθε Πρόσκοπος πρέπει να έχει μαζί του τα παρακάτω:

  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
  • Δεκατιανό
  • 1 μπουκάλι νερό
  • 2 εισιτήρια

 

Κάθε Ενωμοτία πρέπει να έχει μαζί της τα παρακάτω:

  • Κινητό τηλέφωνο ο Ενωμοτάρχης
  • Γραφική ύλη
  • Φωτογραφική μηχανή
  • Ενωμοτιακό φαρμακείο

 

Τρόφιμα που έχουν συγκεντρωθεί πριν το παιχνίδι στα Συστήματα, με ευθύνη του κάθε Συστήματος πρέπει να μεταφερθούν στην Πλατεία Κλαυθμώνος την ημέρα της δράσης από τις 12.30 μέχρι τη 13:00.

 

Οι Ενωμοτίες πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις αποστολές τους και να βρίσκονται στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 13:00, για την τελική φάση του παιχνιδιού και την παράδοση των τροφίμων στον ΚΥΑΔΑ.

 

Η λήξη της δράσης θα γίνει στις 14:00.

 

Παρακαλούνται οι ΑΣ και οι ΑΟΠ για την ανάρτηση της αφίσας της δράσης και την κοινοποίηση της ανακοίνωσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των Συστημάτων τους, καθώς επίσης για την ενημέρωση μελών και φίλων του Συστήματος για τη συλλογή τροφίμων.

 

Αρχηγός της δράσης θα είναι ο Αρχηγός του 1ου Συστήματος Αεροπροσκόπων (Άρεως) Αθηνών Κωνσταντίνος Αδαμαντίδης (697.8034133, kondoras1@hotmail.com) με τον οποίο οι Αρχηγοί των Ομάδων θα επικοινωνούν για τον καλύτερο συντονισμό της δράσης.

 

Δίνουμε βάρος λοιπόν. Δίνουμε βάρος και γνωρίζουμε την πόλη μας. Δίνουμε βάρος και γεμίζουμε την “Κούτα Αλληλεγγύης”. Δίνουμε βάρος και αλλάζουμε τις ισορροπίες. Όλες οι Ομάδες Προσκόπων της Αθήνας θα είμαστε εκεί.

 

Συνημμένα:

2018.03.06 Ανακοίνωση «Δώσε Βάρος». Παιχνίδι Πόλης και Προσφοράς των Ομάδων της Αθήνας