Συχνές Ερωτήσεις

Υπάρχει προγραμματισμένο πλάνο δραστηριοτήτων για τους Προσκόπους;

Φυσικά! Η προσκοπική κίνηση έχει πρόγραμμα προσαρμοσμένο στα ενδιαφέροντα και τα χαρακτηριστικά των παιδιών κάθε ηλικίας. Το πρόγραμμα αυτό λειτουργεί συμπληρωματικά με την οικογένεια και το σχολείο. Υπάρχουν δράσεις κάθε εβδομάδα, εκδρομές στο ύπαιθρο συνήθως κάθε μήνα και καλοκαιρινές κατασκηνώσεις. Τα ενήλικα στελέχη εκπαιδεύονται ειδικά για να παρέχουν στο παιδί σας αυτό το διασκεδαστικό και παιδαγωγικό πρόγραμμα.

Πόσο κοστίζει για να στείλω το παιδί μου στους Προσκόπους;

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων έχει καθιερώσει ετήσια συνδρομή, η οποία καθορίζεται με απόφαση του ΔΣ. Με την ετήσια συνδρομή εκδίδεται η Προσκοπική Ταυτότητα που ανανεώνεται κάθε έτος. Τα τελευταία έτη η συνδρομή έχει καθοριστεί στα 25 ευρώ, ενώ υπάρχει επιπλέον συνδρομή 3 ευρώ για κάθε νέα εγγραφή. Επιπλέον, κάθε Προσκοπικό Σύστημα μπορεί να απαιτεί μια μικρή συνδρομή για τις λειτουργικές του ανάγκες (π.χ. ενοίκια, λογαριασμοί ΔΕΚΟ) και τα έξοδα των δράσεων, όταν αυτά δεν καλύπτονται από άλλους πόρους μέσω της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης.

Το παιδί μου θα είναι ασφαλισμένο στις Προσκοπικές δράσεις;

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων ασφαλίζει όλα τα απογεγραμμένα μέλη της Κίνησης που έχουν πληρώσει τη συνδρομή τους για προσωπικά ατυχήματα και ασθένειες που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια Προσκοπικών Δράσεων

Τι φορούν οι Πρόσκοποι και που μπορώ να βρω τη στολή τους;

Οι Πρόσκοποι φορούν ένα μπλε παντελόνι με μπλέ κάλτσες κι ένα μαντήλι με τα χρώματα της Ελληνικής σημαίας. Το πουκάμισο διαφοροποιείται ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα. Επίσης, εναλλακτικά, υπάρχουν και χρωματιστά μπλουζάκια (τύπου polo). Για την προμήθεια των ειδών της Προσκοπικής Στολής λειτουργεί το Προσκοπικό Πρατήριο.

Το παιδί μου είναι στους Προσκόπους αλλά μετακομίζουμε. Πως μπορώ να το γράψω σε νέο Σύστημα στο νέο μας χώρο;

Απευθυνθείτε στο Αρχηγό του Συστήματος του παιδιού σας. Αυτός θα επικοινωνήσει με τα ενήλικα στελέχη του τόπου μετακόμισής σας και θα σας φέρει σε επαφή με το νέο σας Σύστημα.