Εκδρομή Εξερεύνησης Χρυσού Βέλους Κλάδου Προσκόπων

19 Σεπ

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Κλάδου Προσκόπων της Περιφερειακής μας Εφορείας, το Σαββατοκύριακο 30 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί Εξερεύνηση Χρυσού Βέλους, στο φαράγγι Οινόης – Μαραθώνα.

Η εξερεύνηση Χρυσού Βέλους είναι µία από τις σημαντικότερες εμπειρίες του Προσκόπου, διότι συνδυάζει την ανάληψη ηγετικής υπευθυνότητας, το οργανωτικό πνεύμα, την ικανότητα προγραμματισμού, τη συνεργασία και την αποτελεσματική εφαρμογή των γνώσεων προσκοπικής τεχνικής στο ύπαιθρο. Αρχηγός της δράσης θα είναι ο Α.Ο.Π. του 8ου Σ.Π. Ακροπόλεως Στέλιος Μουστάκης (mousteven@hotmail.com, 697.8115826). Η επιτροπή της εξερεύνησης  αποτελείται από τον αρχηγό της δράσης και τους Α.Ο.Π. των Προσκόπων που θα συμμετάσχουν ή κάποιον Υ.Ο.Π., σε περίπτωση αδυναμίας του Α.Ο.Π.

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου και ώρες 15.00 – 19.00, στην εστία του 52ου Σ. Π. Αθηνών (Πτολεμαίων 11, Παγκράτι), θα πραγματοποιηθεί προσυνάντηση των παιδιών που θα συμμετάσχουν στην εξερεύνηση και Εργαστήριο Γνώσεων Προσκοπικής Τεχνικής στα εξής αντικείμενα:

  • Κλίμακες και Τοπογραφία
  • Πρώτες Βοήθειες
  • Σήματα Μορς
  • Νέφη

Το συνημμένο «Φύλλο Προόδου» των παιδιών που έχουν τις προϋποθέσεις συμμετοχής θα αποσταλεί από τους Α.Ο.Π. στα mail peathinon@sep.org.gr και mousteven@hotmail.com, μέχρι την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου.

Το συνημμένο «Δήλωση Συμμετοχής» θα παραδοθεί υπογεγραμμένο από τον γονέα / κηδεμόνα στον αρχηγό της δράσης κατά την Προσυνάντηση των παιδιών, την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου.

Καλή επιτυχία και καλή προσκοπική χρονιά.

 

Συνημμένα:

Ανακοίνωση Εξερεύνησης Χρυσού Βέλους

Φύλλο Προόδου

Δήλωση συμμετοχής