Πιστοποιημένο (ISO) Σεμινάριο Α’ Βοηθειών

06 Ιαν

Σύμφωνα με τα πορίσματα του Ετήσιου Συνεδρίου της Περιφέρειας μας, στο πλαίσιο της άτυπης εκπαίδευσης και επιμόρφωσης θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών για τα Ενήλικα Στελέχη των Προσκόπων της Αθήνας, με θέμα «ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΖΩΗΣ και ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΠΙΝΙΔIΣΤΗ (BLS/AED)».

 

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από το Τμήμα Εκπαίδευσης του Τομέα Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, την Κυριακή 21 Ιανουαρίου και ώρες από 12:00 ως 20:00, στην εστία του 2ου Συστήματος Προσκόπων Παγκρατίου, Υμηττού 143 και Αλκέτου, Παγκράτι.

 

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην εκπαίδευση ενηλίκων στη Βασική Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΑ) και τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή (ΑΕΑ – AED) και υλοποιείται από πιστοποιημένους Εκπαιδευτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με ειδικότητα «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ και CPR/AED». Η ύλη είναι εναρμονισμένη και σύμφωνη με τις τελευταίες οδηγίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC). Επιπλέον, στο περιεχόμενο του συγκεκριμένου σεμιναρίου έχει συμπεριληφθεί η αντιμετώπιση αιμορραγιών και μυοσκελετικών κακώσεων.

 

Μετά τη θεωρητική και πρακτική εξάσκηση σε εξειδικευμένα προπλάσματα και εκπαιδευτικούς απινιδιστές τελευταίας τεχνολογίας, οι εκπαιδευόμενοι αποκτούν Πιστοποιητικό ISO Εκπαίδευσης Ανανήπτη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το οποίο ισχύει για πέντε χρόνια.

Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλονται μέχρι και τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου στο email amiloni@yahoo.gr.  Το κόστος συμμετοχής είναι € 10,00 κατ’ άτομο και θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι την ίδια ημερομηνία, στην Έφορο Εκπαίδευσης Αγγέλικα Μυλώνη (κιν 6972088201).

Σε κάθε σεμινάριο μπορούν να λάβουν μέρος μέχρι δεκαπέντε (15) εκπαιδευόμενοι, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το περιεχόμενο του εν λόγω σεμιναρίου είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα Ενήλικα Στελέχη μας, τα οποία αναλαμβάνουν και θα πρέπει να είναι σε θέση να πραγματοποιούν με ασφάλεια τις δράσεις των Τμημάτων τους.

Ως εκ τούτου θα καταβληθεί προσπάθεια για την πραγματοποίηση ικανού αριθμού σεμιναρίων, με στόχο να υπάρχουν εκπαιδευμένα στελέχη σε κάθε Τμήμα.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 05-01-2018 2018.01.18 2018.01.05 Πιστοποιημένο _ISO_ Σεμινάριο Α’ Βοηθειών

Tags: