Το παιχνίδι ενώνει όλα τα παιδιά του κόσμου

24 Μάι
Οι Πρόσκοποι της Αθήνας σε συνεργασία με το 4ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης και τη ΜΚΟ ARSIS, συνδιοργάνωσαν  μια γιορτή για τα παιδιά.  Η δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Μαΐου 2018, στο χώρο της Δημοτικής Αγοράς της Κυψέλης. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η γνωριμία και η αλληλεπίδραση μέσα από το παιχνίδι, το οποίο αποτελεί κοινή συνισταμένη όλων των παιδιών του κόσμου, καθώς και η ανάπτυξη φιλικών σχέσεων με παιδιά πρόσφυγες.

 

Τα παιδιά συναντήθηκαν, γνωρίστηκαν μέσα από τα παιχνίδια, χωρίστηκαν σε 6 μεικτές ομάδες, κόκκινη, κίτρινη, πράσινη, μπλε, ροζ, πορτοκαλί ,  ζωγράφισαν το λουλούδι της φιλίας, τα ονόματα των μελών της ομάδας τους, έφτιαξαν τα σύνθημα των ομάδων τους, και ρίχτηκαν στη διασκέδαση. Πέρασαν από 6 σταθμούς για να καταλήξουν να ζωγραφίσουν όλα μαζί και να αποτυπώσουν στο χαρτί αυτά που έζησαν κατά τη διάρκεια της ημέρας, στο χαρτί.

 

Αν θέλαμε να αξιολογήσουμε τη δράση, θα λέγαμε ότι Λυκόπουλα & Ενήλικα στελέχη των Προσκόπων της Αθήνας, μαθητές, γονείς  και εκπαιδευτικοί που συμμετείχαμε στη δράση περάσαμε πολύ όμορφα, καθώς οι μαθητές γνωρίστηκαν με τα Λυκόπουλα και τα παιδιά πρόσφυγες, έπαιξαν, διασκέδασαν, ζωγράφισαν και αποτύπωσαν τα συναισθήματά τους και τις απόψεις τους στις κοινές ζωγραφιές τους και μας ξετρέλαναν όλους με την ευαισθησία και την πρωτοτυπία τους.

 

Χαρακτηριστικό του κλίματος εμπιστοσύνης που δημιουργήθηκε, ήταν πως τα παιδιά της ARSIS,  ζήτησαν να παρουσιάσουν στην ολομέλεια τα πανό με τις ζωγραφιές της ομάδας τους. Ήταν συγκινητική  η στιγμή που ο μικρός Αλί από το Αφγανιστάν ζήτησε και μας είπε το μύθο της μονομαχίας Ποσειδώνα – Αθηνάς και πως πήρε το όνομα της η πόλη μας, η Αθήνα! Συγκινηθήκαμε επίσης όταν διαβάσαμε το μήνυμα της Fizza από το Αφγανιστάν, με το οποίο έλεγε πως βρήκε μια πολύ καλή φίλη, την Κωνσταντίνα, καθώς και από την ιστορία της οικογένειάς της, όπως μας τη διηγήθηκε η μητέρα της με τη βοήθεια του διερμηνέα.

 

Ευχαριστούμε θερμά, τα Παιδιά Πρόσφυγες από το Κέντρο Υποστήριξης Νέων της ARSIS στην Κυψέλη, τους Μαθητές & την Εκπαιδευτικό του Γ2 από το 4ο  Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης, τα Λυκόπουλα του 19ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Αθηνών, την Συντονίστρια του Δικτύου «Νοιάζομαι και Δρω», τους γονείς των παιδιών για την αγάπη και την εμπιστοσύνη τους, τους επαγγελματίες από το Κέντρο Υποστήριξης Νέων της ARSIS στην Κυψέλη.

 

Ευχαριστούμε ακόμη, τα Ενήλικα Στελέχη μας για τη βοήθεια & τη συμμετοχή τους στην οργάνωση της δράσης & την άψογη υλοποίηση του προγράμματος και τα Προσκοπικά Συστήματα 19ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων, 22ο Σύστημα Προσκόπων & 24ο Σύστημα Αεροπροσκόπων που συμμετείχαν με τόση όρεξη στα εργαστήρια. Ευχόμαστε οι ωραίες εμπειρίες που αποκόμισαν τα παιδιά να γίνουν μάθημα ζωής.