Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ (CAPTURE THE FLAG)

16 Δεκ

 

Υλικά:

  • 1 κοντάρι με το σήμα κάθε ομάδας
  • Ταινία σήμανσης
  • Κορδέλα στο χρώμα της κάθε ομάδας για τις βάσεις
  • Περιβραχιόνια στα χρώματα των ομάδων διπλάσια σε αριθμό από τα παιδιά

 

Περιγραφή: Μία μεγάλη περιοχή στο δάσος σηματοδοτείται με ταινία σήμανσης. Υπάρχουν δύο βάσεις, η μία μακριά από την άλλη. Κάθε βάση είναι μία περιοχή ακτίνας περίπου 5 m και σηματοδοτείται από κορδέλα στο χρώμα της κάθε ομάδας. Στο κέντρο της βάσης στέκεται ένα κοντάρι με τη σημαία της ομάδας. Σε κεντρικό σημείο του χώρου βρίσκεται ένας σταθμός με βαθμοφόρους. Οι παίκτες κάθε ομάδας φορούν περιβραχιόνια στο χρώμα της ομάδας τους.

 

Κατάκτηση σημαίας

 

Σκοπός κάθε ομάδας είναι να πάρει τη σημαία της αντίπαλης ομάδας και να την μεταφέρει στη βάση της. Οι αμυνόμενοι παίκτες δεν μπορούν να μπουν μέσα στη δική τους βάση, εκτός και αν κρατάνε τη σημαία της αντίπαλης ομάδας. Επίσης, οι αμυνόμενοι παίκτες δεν μπορούν να ακουμπήσουν τη σημαία της δικής τους ομάδας.

 

Εξουδετέρωση παίκτη

 

Αν ένας παίκτης πάρει το περιβραχιόνιο αντιπάλου, τότε αυτός σταματά να παίζει και πρέπει να πάει στο σταθμό των βαθμοφόρων για να πάρει καινούργιο. Αν ένας παίκτης χάσει το περιβραχιόνιο του την ώρα που κρατάει τη σημαία της αντίπαλης ομάδας, τότε η σημαία μένει εκεί που είναι μέχρι να την πάρει κάποιος συμπαίκτης του.

 

Πόντοι

 

Κάθε κερδισμένο περιβραχιόνιο δίνει 10 πόντους. Η κερδισμένη σημαία δίνει 100 πόντους. Το παιχνίδι είναι βραδινό και διαρκεί 45 λεπτά καθαρά. Στο τέλος κερδίζει η ομάδα με τους περισσότερους πόντους.

 

Παραλλαγή: 1) Το παιχνίδι παίζεται και Ενωμοτιακά, με τόσες σημαίες όσες και οι Ενωμοτίες και με στόχο κάθε Ενωμοτίας να πάρει όσες σημαίες αντιπάλων Ενωμοτιών μπορεί. 2) Αντί για περιβραχιόνιο, κάθε παιδί έχει έναν τριψήφιο αριθμό στερεωμένο με κορδέλα ή σπάγκο στο κεφάλι του, τον οποίο αν τον δει και τον φωνάξει ο αντίπαλος, το παιδί να σταματά το παιχνίδι και να πρέπει πρέπει να πάει στο σταθμό των βαθμοφόρων για να πάρει καινούργιο. Απαγορεύεται η κάλυψη του αριθμού με τα χέρια ή με σκουφί, μαντήλι κ.α.

Βραδινά, Μεγάλα