ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΩΝ ΠΕΤΡΑΔΙΩΝ

16 Δεκ

Υλικά: Χρωματιστά χαρτονάκια διαφόρων μεγεθών και σχημάτων.

 

Περιγραφή: Πριν το παιχνίδι έχουμε διασκορπίσει στο δάσος πολλά χρωματιστά χαρτονάκια διαφόρων μεγεθών και σχημάτων, τα οποία παριστάνουν τους πολύτιμους λίθους. Η αξία κάθε λίθου είναι καθορισμένη και είναι σημειωμένη πάνω στο χαρτόνι, ανάλογα με τη δυσκολία που παρουσιάζει ο λίθος στην ανακάλυψή του. Στην έναρξη του παιχνιδιού, ο Αρχηγός λέει στα παιδιά ότι βρέθηκε ένα αρχαίο βιβλίο που λέει ότι το δάσος αυτό είναι γεμάτο πολύτιμα πετράδια. Οι «εξερευνητικές αποστολές», δηλαδή οι Ενωμοτίες, προσπαθούν να ανακαλύψουν όσο περισσότερα πετράδια μπορούν και συγχρόνως να εξουδετερώσουν τις αντίπαλες «εξερευνητικές αποστολές».

 

Το νοσοκομείο

 

Κάθε παιδί έχει κρεμασμένο το μαντήλι του πίσω στη ζώνη του και κρατάει ένα φάκελο μέσα στον οποίο φυλάει τα πετράδια που βρίσκει. Αν κάποιος πάρει το μαντήλι του άλλου, τότε ο άλλος του παραδίδει και όσα πετράδια έχει μαζέψει ως τότε και γυρίζει στο «νοσοκομείο», δηλαδή στο Αρχηγείο, όπου τον περιμένουν οι βαθμοφόροι για να τον κάνουν καλά, αφού αντεπεξέλθει σε απαιτήσεις προσκοπικών γνώσεων.

 

Μετά από 45 λεπτά επεμβαίνει ο «στρατός», δηλαδή οι βαθμοφόροι, το παιχνίδι λήγει και γίνεται ταμείο. Ο «στρατός» αγοράζει τα πετράδια του νικητή με καραμέλες.

 

Παραλλαγή: Αντί για μαντήλι στη ζώνη, κάθε παιδί να έχει έναν τριψήφιο αριθμό στερεωμένο με κορδέλα ή σπάγκο στο κούτελο, τον οποίο αν τον δει και τον φωνάξει ο αντίπαλος, το παιδί να βγαίνει από το παιχνίδι. Απαγορεύεται η κάλυψη του αριθμού με τα χέρια ή με σκουφί, μαντήλι κ.α.

Βραδινά, Μεγάλα