Ανιχνευτικό Εργαστήριο Εργοθεραπείας

12 Ιαν

Αγαπητοί μου,

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Κλάδου Ανιχνευτών της Περιφερειακής μας Εφορείας, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023 – ώρες: 10:00-14:00 & την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 – ώρες: 10:00-14:00, θα πραγματοποιηθεί Ανιχνευτικό Εργαστήριο Εργοθεραπείας.

Περιγραφή Εργαστηρίου:

Τα επαγγέλματα υγείας έχουν ως στόχο να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ατόμων & των ομάδων που αντιμετωπίζουν εμπόδια στη καθημερινή τους ζωή.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες/ουσες να γνωρίσουν & να κατανοήσουν έννοιες όπως αναπηρία, ειδικές ανάγκες, κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, κοινωνικός αποκλεισμός & κοινωνική συμπερίληψη/ένταξη. Επίσης, θα γνωρίσουν το ρόλο της εργοθεραπείας & των επαγγελμάτων υγείας & πρόνοιας & τις διαφορές που έχουν μεταξύ τους. 

Τα θεωρητικά & τα πρακτικά μέρη, θα εναλλάσσονται μεταξύ τους. 

Στην πρώτη συνάντηση θα γίνει η γνωριμία με το θέμα & τις έννοιες, ενώ στη δεύτερη συνάντηση θα επικεντρωθούμε στη δημιουργία στρατηγικών συμπερίληψης στις κοινότητες που ζούμε.

Ειδικός συνεργάτης:

Όλες οι επικοινωνίες για τη διεκπεραίωση του εργαστηρίου, έχουν γίνει με τον κο Μπογέα Θεόδωρο  Programme Officer Solidarity Now, Ακαδημαϊκός Υπότροφος – Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Κόστος συμμετοχής: € 6,00

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 άτομα

Τόπος Εργαστηρίου: Θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Οι δηλώσεις συμμετοχής -με ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, emailτων Ανιχνευτών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Ανιχνευτικό Εργαστήριο, θα πρέπει να σταλούν συγκεντρωτικά, ανά Κοινότητα, από τους Α.Κ.Α. στο email: explorers@ath.sep.org.gr  έως την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στην υπεύθυνη του εργαστηρίου, Χριστίνα Τζιμέα (6997385525)

Καλή ανιχνευτική δουλειά!