Από τα Παιδιά … για τα Παιδιά!

04 Δεκ

Ο Κλάδος Λυκοπούλων της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Αθηνών στηρίζει το «Χαμόγελο του Παιδιού» στην πανελλαδική εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης. Στόχος είναι να καλυφθούν οι ολοένα αυξανόμενες ανάγκες από τις οδυνηρές ανατροπές που έχει προκαλέσει η πανδημία στα νοικοκυριά, αλλά και να αντιμετωπιστούν οι ακόμη πιο έντονα αρνητικές συνέπειες που έχει επιφέρει στις ήδη αδύναμες οικονομικά οικογένειες.

Αν θέλετε κι εσείς να συμβάλετε σε αυτήν την ενέργεια, ενημερώστε τα μέλη των τμημάτων σας, αλλά και τις οικογένειές τους, καλώντας τους να ανταποκριθούν με όποια δυνατότητα έχει ο καθένας. Σκοπός μας ας είναι, τα φετινά Χριστούγεννα, να φωτιστούν από τα παιδικά Χαμόγελα!

Η παραλαβή των ειδών στα συστήματά σας, θα πρέπει να γίνει με αυστηρή τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, μέχρι την καθορισμένη ημερομηνία και συγκεκριμένα μέχρι την Κυριακή 20/12/2020

Παροτρύνετε τα Λυκόπουλα σας και όχι μόνο, να φτιάξουν μία Χριστουγεννιάτικη κάρτα, γράφοντας τις ευχές τους για τον Καινούργιο Χρόνο, με σκοπό αυτές να συνοδεύσουν τα προσφερόμενα είδη, αλλά και να φέρουν τη χαρά σε παιδιά και οικογένειες, δίνοντας έτσι έναν πιο προσωπικό χαρακτήρα.

Η ΠΕ Αθηνών από τη Δευτέρα 21/12/2020, θα φροντίσει να συλλέξει τα αγαθά από τα συστήματα, να τα συσκευάσει ανά είδος και στη συνέχεια να τα παραδώσει στο Χαμόγελο του παιδιού.

Υπεύθυνη ενέργειας είναι η Έφορος Κλάδου Λυκοπούλων, Αγγέλικα Μυλώνη.

Παρακάτω θα βρείτε τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης, που συγκεντρώνουμε:

● Μελομακάρονα (τυποποιημένη συσκευασία)
● Κουραμπιέδες (τυποποιημένη συσκευασία)
● Γάλα εβαπορέ
● Λάδι (τυποποιημένη συσκευασία)
● Ρύζι
● Όσπρια
● Αλεύρι
● Σάλτσα τομάτας
● Είδη πρωινού (κακάο, μπισκότα, κρουασάν, δημητριακά, φρυγανιές, μέλι, μαρμελάδα, μερέντα, χυμοί)
● Άνθος αραβοσίτου
● Αλάτι
● Ξύδι
● Πουρές
● Βρεφικές κρέμες
● Βρεφικό γάλα Νο 1 & 2
● Είδη βρεφικής φροντίδας (πάνες, μωρομάντηλα, σαμπουάν, αφρόλουτρα, κρέμες συγκάματος)
● Προϊόντα καθαρισμού (καθαριστικά και απολυμαντικά γενικής χρήσης, μαλακτικό ρούχων, απορρυπαντικό πλυντηρίου, χλωρίνη κλπ)
● Είδη προσωπικής φροντίδας (σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες)
● Είδη οικιακής χρήσης (αλουμινόχαρτο, διάφανη μεμβράνη, σακούλες απορριμμάτων)
● Χαρτικά (χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, χαρτοπετσέτες)

Οι πράξεις καλοσύνης που σκορπούν χαρά και χαμόγελα δεν χρειάζονται δικαιολογία, δε χρειάζονται αιτιολόγηση.  Οι εποχές που διανύουμε, έχουν την ανάγκη να βάλουμε όλοι μας σε προτεραιότητα, τη χαρά του άλλου, να προσφέρουμε και να φροντίσουμε τους ανθρώπους γύρω μας!

2. ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΠΕΙΝΑ

https://www.hamogelo.gr/gr/el/ta-nea-mas/christougenniatiki-panelladiki-ekstrateia-sigkentrosis-trofimon-kai-eidon-protis-anagkis-apo-to-chamogelo-tou-paidiou-gia-paidia-kai-oikogeneies-pou-zoun-se-katastasi-ftocheias/

Tags: